Bonnierförlagen och Reporto startar samarbete

Bonnierförlagen och förlaget Reporto inleder samarbete med start den 1 maj. Samarbetet innebär att Bonnierförlagen kommer att ansvara för försäljning, lagerhållning och distribution av Reportos böcker. I avtalet ingår också att ansvara för produktion av Reportos kartonnage-, storpocket- och pocketutgivning. Reporto fortsätter som fristående förlag, helt autonomt i förhållande till Bonnierförlagen.

Kartonnageutgåvan av Svensk maffia – fortsättningen är första boken ut i detta samarbete. Den når handeln i mitten på maj. I augusti utkommer sedan Matens pris av Malin Olofsson och Daniel Öhman vilka utsågs till Årets miljöjournalister 2010.

Reporto Förlag ger ut fakta- och reportageböcker som bygger på undersökande journalistik och berör många människor. Grundarna Matti Larsson och Lasse Wierup, författarna bakom Svensk maffia, har en gedigen bakgrund som reportrar och redaktörer vilket innebär en unik journalistisk kompetens samt styrka i både ämnesval och coaching.

– Vår styrka är att hitta ämnen och författare och vara drivande i det redaktionella arbetet. Teknisk produktion och försäljning tar tid och kräver ett större maskineri. Tack vare samarbetet med Bonnierförlagen kan vi nu lägga all fokus på utgivningen, säger Lasse Wierup, publisher på Reporto.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet att sälja och producera Reportos böcker. Samarbetsformen är ny för oss men känns som en naturlig utveckling av vår verksamhet, säger Håkan Rudels, marknadsdirektör på Bonnierförlagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: