Reporto-författare nomineras till Stora Journalistpriset

Malin Olofsson och Daniel Öhman kan komma att tilldelas Stora Journalistpriset 2011. På tisdagen nominerades de i kategorin ”Årets Avslöjande” för boken ”Matens Pris”, som utkom på Reporto Förlag AB i september. För Reporto Förlag AB, som satsar på böcker som bygger på undersökande journalistik, är det uppmuntrande att en av förlagets första böcker nominerats till det prestigefyllda priset.

– Ett fint kvitto på att vi är rätt ute men framförallt ett erkännande av Malins och Daniels viktiga journalistiska insats, säger Lasse Wierup, förläggare på Reporto Förlag AB.

Utmärkelsen delas årligen ut av Bonnier AB för att främja goda prestationer inom journalistiken. Prissumman är 100 000 kronor. Vinnarna presenteras den 24 november.

Malin Olofsson och Daniel Öhman gratuleras till nomineringen av programledare Karin af Klintberg.

”Matens Pris” har rönt stor uppskattning i olika medier:

”Läs boken och tänk om”

Hanna Lundquist, Journalisten

”Undersökande journalistik som upplyser och skrämmer, men också visar att det finns vägar ut ur den negativa spiral som å ena sidan ger oss billig mat, å andra sidan förstör vår jord.”

Carl Johan Hjerpe, Skaraborgs Allehanda

”Ett extra plus för de miljösmarta måltidstipsen i slutet av boken. Bra recept uppskattas alltid, särskilt om de inspirerar till en hållbar matkonsumtion.”

Kjell Wovles, Arena

”En klassisk reportagebok, skriven på en smidig journalistisk prosa”.

Tim Andersson, Upsala Nya Tidning

”En bra bok att stoppa i näven på någon du bryr dig om”

Johanna Karlsson, Bokhora

Annonser