Om förlaget

Reporto startades hösten 2010 av journalisterna Lasse Wierup och Matti Larsson. Förlaget ger ut fakta- och reportageböcker som bygger på undersökande journalistik och berör många människor.

Grundarna har mångårig erfarenhet inom svensk press och ett stort kontaktnät.

Lasse Wierup har arbetat som reporter och redaktör på bland annat Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet och Aftonbladet. Han har tillsammans med Matti Larsson skrivit böckerna Svensk Maffia – en kartläggning av den organiserade brottsligheten (2007) och Svensk Maffia – fortsättningen (2010). Han är också författare till Infiltratören – den smutsigaste härvan inom svensk polis (2008) och Kokain – drogen som fick medelklassen att börja knarka och länder att falla samman (2010).

Matti Larsson är grundare, chefredaktör och vd för Nyhetsbyrån Siren, som förser 200 svenska medier med nyheter. Han har också arbetat på flera andra dagstidningar och nyhetsbyråer. Grundarnas redaktionella bakgrund och egna författarskap innebär en unik journalistisk kompetens som ger förlaget styrka i ämnesval, coachning och marknadsföring.

undersökande journalistik och berör många människor.

Grundarnas bakgrund som reportrar/redaktörer innebär en unik journalistisk kompetens – som inget annat förlag kan konkurrera med. Detta ger styrka i ämnesval, coaching och marknadsföring.

Ett viktigt kriterium för utgivning är att en eller flera makthavare helst hade sett att författarens manus hamnade i papperskorgen.

%d bloggare gillar detta: